Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΖΕΙΔΩΡΟΝ: Το ψέμα και το αίμα

ΖΕΙΔΩΡΟΝ: Το ψέμα και το αίμα: Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου  (για τους φίλους, τους κηπουρούς και την Κομαντατούς Μέρλιν,  Γιωργάκης ) εψεύδετο ασυστόλως. Εψεύδετο γενικώ...Είναι γνωστόν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αλλά σε περιπτώσεις όπως του Γιωργάκη έχει και μακρύ χέρι.
Εν προκειμένω, αυτό το μακρύ χέρι έχει πιάσει τους Ελληνες, πλην Δυνατών, Διαπλεκόμενων και «νταβατζήδων», σε ένα σημείο του σώματος πολύ ευαίσθητο – εκτός για τους χοντρόπετσους.

Ο κ. Σαμαράς δεν εψεύδετο τόσον. Τουλάχιστον όσον ήταν ή έδειχνε πως ήταν αντιμνημονιακός. Ομως απ’ όταν έκανε το Ζάππειο Ενα αιθέριον έλαιον για πικραμένους νεοδημοκράτες, το Ζάππειο Δύο τυρί τριμμένο και τα 18Σημεία, σημεία και τέρατα, ο κ. Σαμαράς μπήκε με αξιώσεις στο κλαμπ των δημαγωγών, και του είπα – ξείπα δίχως τσίπα.
Μάλιστα, καθ’ οδόν προς το Βερολίνο, ως άλλος Σαούλ καθ’ οδόν προς τη Δαμασκό, είδε φως κι ανέβλεψε, δηλώνοντας ενώπιον της φράου φύρερ Μέρκελ, «ουδείς αναμάρτητος»!!
Ως φαίνεται, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος έλαβε έκτοτε από τη σεβαστή Ανωτάτη ημών Διοίκηση «συγχωροχάρτι» διαρκείας για όσα ψέματα πλέον το βαρύ φορτίο των Εδίκτων της Τρόικας θα τον ανάγκαζε να πει και να λέει.
Ετσι ο κ. Σαμαράς δήλωσε στη συνέντευξή του στη Real News ότι οκατώτατος μισθός δεν πρόκειται να γίνει κατώτερος από όσον είναι σήμερα. Περί τα 500 Ευρώ. Ενώ γνωρίζει ότι στην τρέχουσα έκθεση του ΔΝΤ ο κ. Τόμσενεισηγείται τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα στο ίδιο επίπεδο με τον κατώτατο μισθό στην Πορτογαλία. Ητοι 400 προς 350 Ευρώ.
Θα μου πείτε: ο Σαμαράς, εντολές του Τόμσεν εκτελεί; Εκτιμώ το χιούμορ σας, αλλά για τέτοιες ερωτήσεις έχετε τον κ. Κουβέλη να σας απαντάει ή τον (ο Θεός μαζί σας) κ. Βενιζέλο.
Με την ίδια ευκολία που η κυβέρνηση αυτή ψεύδεται όχι μόνον για τις ντιρεκτίβες που δέχεται, αλλά και για την πραγματικότητα που διαμορφώνει(ήδη πολλοί εργάζονται για λιγότερα από 500 Ευρώ τον μήνα), με την ίδια ευκολία ψεύδεται και για όσα είναι ακόμα ανύποπτη ότι λέει ψέματα.
Η καταφυγή στους ευφημισ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου